EMBRACE
a NEW IDENTITY

Conceived with a strong sense of identity, THE CLASSE @ kokapet is re-imagined version bringing you a refreshing perspective to Hyderabad's skyline. Rising 28 storeys adjoining serene Gandipet Lake, the building features a strikingly classy, timeless and tasteful design creating an eye-catching pinnacle of iconic luxury living.
The minimalism school of design is a philosophy that has continuously inspired the world of art to this day. THE CLASSE is an example of living that is limited to 448 families. Leave the hustle and bustle behind with every step you take towards your very own secluded oasis. Let nothing interrupt your rhythms of happiness and relaxation with these spacious 4 bedroom abodes. Welcome home to life's simpler comforts and embrace a new identity.

- THE -
VIEWS

PRIVATE. PRISTINE. PANORAMIC

Seldom has a development offered such spectacular panoramic delight. Enjoy the serenity of the surroundings. Take in a perfectly stunning view of the Gandipet Lake. And the vast green expanse of vegetation.

Time is
always on your side

< 15 MINS

FINANCIAL DISTRICT | OUTER RING ROAD | CBIT | BOULDER HILLS GOLF CLUB | CONTINENTAL HOSPITALS | SHERATON HOTEL | PHOENIX GREENS SCHOOL | GOLKONDA RESORTS | GOPICHAND BADMINTON ACADEMY | FISHERMANíS WHARF

If you value privacy and serenity, and can still appreciate the pleasures of urban lifestyle, THE CLASSE is right up your street. As the launch-pad for work, play and everything else, THE CLASSE is the perfect companion for your stylish, distinguished life. With so much to offer in terms of the comforts and conveniences, you'll also enjoy serene environ, plenty of greenery and even a host of top-notch schools to meet the needs of your young ones, all in your neighbourhood.

A New
Definition of Iconic Living

Comfort and richness has less to do with size and space and more to do with attention given to the smallest of details. We have made sure that every little nuance should contain a sense of design and craftmanship. THE CLASSE is a testament to redefine the luxury housing market with homes that not only offer spacious settings amidst picturesque environments but also contain all the little elements that form a harmonious and luxurious lifestyle. At THE CLASSE, you'll truly enjoy living on a higher plane. Imagine breath-taking views and an exclusive lifestyle that only comes with the freedom bequeathed by unsurpassed luxury .

As you read on, you will get a clear idea of our approach towards the project in making it the perfect space for you and your family to build long lasting memories.

BEYOND the FINEST

Art meets architecture to create a landmark that is an impeccable reflection of progressive thinking. The 4 blocks elevate building design to new heights, literally.

Space and Seamlessness are the guiding principles behind the layout of every home at THE CLASSE.

Home is where the heart is. Itís where we spend one third of our life. Every detail of living space tells the tale of who you are. Select a home that defines you and tell your life story.

-THE-
OVERVIEW

Location : Kokapet

Total Land Area : 4.9 Acres (Approx)

Structure Details : 4 Blocks , 3 Basements , G+27 Floors each

Total No. of Units : 448

Offset from Road : 150 Feet

FLATS PER FLOOR: 4

Facing of units: All units are corner facing with 3
sides natural ventilation.

Options: East and West facing units.

UNITS OPTIONS

Block A & D:

Ground and first floor: 2552 Sft. (3 & 4 BHK)

Block A and D:

Typical floors : 3333 Sft. (4BHK)

Block B & C:

Ground and first floor: 3030 Sft. (3 & 4 BHK)

Block B and C:

Typical floors: 3939 Sft. (4BHK + Servant room)

CLUB HOUSE:

3 Basements + Ground + 5 Floors.

Clubhouse built up area : 45,000 Sft.

-THE-
VASTU FACTOR

The entire site and floor plans are meticulously planned to comply with the prerequisites of Vastu principles, thus eliminating the need to modify the spaces. The project site is facing 2 roads, one on the north and the other on the east, the most favoured layout as per Vastu, thus creating peace and harmony to all residents.

-THE-
LEGEND

  • 1. Green Wall
  • 2. Two Wheeler Visitors Parking
  • 3. Security Cabin
  • 4. Walking Track
  • 5. Grass Mound
  • 6. Seating Plaza
  • 7. Planting
  • 8. Children Play Area
  • 9. Pathway
  • 10. Tennis Court
  • 11. Basketball Court
  • 12. Transformer Yard
  • 13. Cricket Practice Nets
  • 14. Party Lawn
  • 15. Pergola Under Seating
  • 16. Kids Play Area With EPDM Floor
  • 17. Fitness Station
  • 18. Gas Bank Location
  • 19. Central Seating Plaza With Specimen Plants
  • 20. Basement Entry
  • 21. Basement Exit
  • 22. Seating With Kids Play Zone
  • 23. Boundary Planting

-THE-
MERITS OF SHUTTERING
TECHNOLOGY

Speed - Reduces the total turn around time by almost half when compared to conventional construction techniques.

Earthquake Resistant - More earthquake resistant structure and safer in case of a strong earthquake. This is because structures built using shuttering technology is amonolithic concrete structure which acts as a whole single strong unit.

Less Maintenance - Primarily with no construction joints and with free flow concrete used, this technology reduces the chances of seepage which further results in negligible maintenance.

Smooth Finish - Shuttering technology construction ensures uniformity, hence all walls and slabs have a smooth finish which means additional plastering is not needed.

Higher Carpet Area - it gives the scope to take out more carpet area in comparison to traditional construction techniques.

The Nicest Thing About
Going Out is Coming Back Home

It is a sight that not only declares your arrival in every sense, but also beckons you home, every single day.

You'll be one of the elite few who can truly call the heart of the city your very own backyard. Your home will be the gateway to the pulse of the city each and every day.

-THE-
Driveways and Basements

THE CLASSE has wide roads lined with elegant landscaping on either side and amenities that are highly usable and near-service free. The stilt level is a no car movement zone for enhanced safety for residents and their children, thereby reducing sound and air pollution. Two-wheeler visitors parking for courier, food delivery etc. is strategically planned before the security gate for proper screening to enhance the safety of residents. The basements are well-ventilated with multiple inlets for natural light. Two separate ramps service the entry and exit of the basements. Both these ramps are 18 feet in width and lead to a 21 feet driveway within the basement. The spacious 15 feet one way driveways in the basement offer ample space to perform a reverse parking manoeuvre with ease, every time. Entire parking is well designed to suit the no. of car parks with parking signage and equipment at strategic locations to ease traffic flow.

  • Entrance podium driveway of 36ft wide for easy entry and exit
  • Majority of units will have 3 spacious car parks as standard which is a segment first.
  • Majority of car parks are direct for enhanced convenience.
  • Adequate Visitors car parks
  • CCTV cameras wherever required.
  • Car wash area in basement 1
  • Security changing room
  • Drivers waiting room
  • Admin and maintenance office room
  • Working staff lunch room
  • Toilets for drivers and working staff
  • BMS payment room

Beautiful and Opulent
Common Spaces

From the exterior of the building to its interiors, THE CLASSE aims to emulate a five star experience. Residents in every block will be greeted by a double height lobby equipped with a reception and a waiting Area. The clear glass windows allow natural light into the room in order to reduce energy consumption. The spacious 8ft corridors in your block perform an essential role. We have incorporated large windows in corridors to bring in natural sunlight and cross air ventilation for feeling of airy ness and space.. In terms of privacy, majority of the apartments don't look on to each other.

  • 3high-speed passenger elevators to cater to just 4 units per floor
  • 1 fire/service elevator
  • 100% common area lighting power backup
  • LED lighting for all common areas
  • Placement of VRV outdoor unit location is strategically
  • planned to reduce length of copper piping
  • Garbage room in every floor for convenience
  • CCTV cameras where ever required
Get In Touch